A to nieprawda :szeroki_usmiech
po prostu drzwi w Superbie są znacznie lepiej wytłumione niż w Octavii, stąd wrażenie lepszego odtwarzania niskich tonów :diabelski_usmiech
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Hmmmm.... Myslisz, ze lepsze wytlumienie dawaloby az tak ogromną roznice? Tym bardziej, ze jakie by nie bylo to wytlumienie, to profesjonalne nie jest.
Bede musial jakos sie do nich dobrac i zobaczyc co to jest....
Ale serio - wierzyc mi sie nie chce, zeby byly z papieru toaletowego jak w Octach.
Hmmmm.... Myslisz, ze lepsze wytlumienie dawaloby az tak ogromną roznice? Tym bardziej, ze jakie by nie bylo to wytlumienie, to profesjonalne nie jest.
Bede musial jakos sie do nich dobrac i zobaczyc co to jest....
Ale serio - wierzyc mi sie nie chce, zeby byly z papieru toaletowego jak w Octach.
W Octavce zaraz za głośnikiem jest gąbka , która skutecznie "hamuje" głośnik, może w SUPERB poprostu jej nie ma a dodatkowo jak Nexus napisał same drzwi są lepiej zabudowane - przecież w Octach to praktycznie same dziury zamiast drzwi :szeroki_usmiech
wytłumienie daje KOLOSALNĄ różnicę w jakości brzmienia, szczególnie niskich tonów
podejrzewam, że Superb ma drzwi zaślepione blachą jak w Fabii lub Ibizie 6L
MiKruS, Te w Octavii II graja tez o niebo lepiej niz te w I. Poprostu wygluszenie robi swoje, w sumie w samym aucie tez jest ciszej. Oczywiscie, nie jest to jakies zejscie glosnikow do poziomu 40Hz, ale tak jak mowisz - jest jakis bas.
Czy możesz to rozwiąć ? :idea: Chodzi o wykorzystane materiały, czy ogólnie o sposób klejenia mat :?:
Tak jak napisał Ci Nexus6, same materiały mają ogromne znaczenia i wykonanie również.
Mikrus-wygłusz dzrwi u siebie porządną matą, i będziesz miał uśmiech na twarzy
Ja dziennie mam uśmiech (no może gdyby nie ta akcja co opisuje na technicznym :evil: )
A superb ma te same głośniki, info od gościa ze skody.
Pozdrawiam
Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03 BMW serii 3... Radość z jazdy.
znaczy wygłuszał Ci Herdi tymi samymi matami co ja sobie wygłuszałem i u Ciebie to nic / niewiele dało :?:
No niestety niewiele. :?
Jedynie czysciej gra jak sie bardzo glosno muzy slucha, ale ja tak raczej nie slucham na codzien, wiec marna to zaleta dla mnie.
Jesli chodzi o "normalny" odsluch to nic sie nie zmienilo. Nawet niskie tony - jak nie bylo, tak nie ma.
Niby zrobione bylo wszystko okej - wymienione ringi na glosniki, itp., moze to specyfika tych glosnikow... Sam nie wiem... :?
Jedynie czysciej gra jak sie bardzo glosno muzy slucha, ale ja tak raczej nie slucham na codzien, wiec marna to zaleta dla mnie.
Jesli chodzi o "normalny" odsluch to nic sie nie zmienilo. Nawet niskie tony - jak nie bylo, tak nie ma.
Niby zrobione bylo wszystko okej - wymienione ringi na glosniki, itp., moze to specyfika tych glosnikow... Sam nie wiem... :?
nie wiem co masz za głośniki, ale stawiałbym na nie
drugi powodem może byc jakość wykonania wytłumienia :evil:
Komentarz